• Knarig Clara Margossian, din Fresno, California, a donat 1 milion de dolari pentru ajutorarea victimelor războiului din regiunea Nagorno-Karabakh.
  • 90.000 de armeni au părăsit regiunea Nagorno-Karabakh sau au fost strămutați, fiind lipsiți de adăpost și hrană.

Clara Margossian a donat 1 milion de dolari organizației non-profit Armenia Fund, care oferă ajutor umanitar armenilor victime ale recentelor lupte. dintre Armenia și Azerbaidjan, din regiunea Nagorno-Karabakh. informează ArmeNews.

”Ne vor ucide pe toți. Iar America nu îi ajută. Este foarte, foarte rău”, a spus Knarig Clara Margossian.

Părinții și fratele mai mare ai Clarei Margossian au fost supraviețuitori ai genocidului de la începutul secolului trecut, plecând în Rusia în 1915. În cele din urmă, în anii 40, familia ei s-a stabilit la Fresno, în California, unde trăiau mulți prieteni, compatrioți ai tatălui ei. Gestul Clarei Margossian va avea un impact esențial asupra vieților multor armeni aflați în nevoie. Maria Mehranian, președinta Fondului Armenia, spune că donațiile sunt extrem de necesare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„90.000 de persoane au fugit din regiune sau au fost strămutate și nu au adăpost și pentru mulți copii și femei trebuie asigurate hrană, transport și adăpost”, explică aceasta.

Knarig Clara Margossian spune că speră că donația ei va fi folosită cât mai eficient. „Nu vreau ca armenii să fie șterși de pe hartă”, a spus ea.