• O înregistrare video sfâșietoare a arătat momentele în care fetița nou-născută a fost salvată.
  • Se crede că mama a murit după ce a născut, la fel ca și restul familiei.
  • O mulțime a privit în timp ce asista atât la un miracol, cât și la o tragedie care se desfășura în fața lor.

Un bebeluș a fost salvat din rămășițele unei clădiri prăbușite în Siria – la doar câteva minute după ce fetița s-a născut sub dărâmături. Imaginile arată cum bebelușul este transportat în siguranță în brațele unui salvator în Jenderes, într-o regiune din nord-estul țării, devastată de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade de ieri.

Însă, în timp ce fetița a supraviețuit încercării, se crede că mama ei a murit în mod tragic după naștere. Potrivit presei locale, mama însărcinată – strămutată din estul Siriei, din regiunea Deir Ezzor – a intrat în travaliu în timpul cutremurului care a provocat până în prezent peste 5.000 de morți în Turcia și Siria.

Înregistrarea video surprinde momentul în care unul dintre mai mulți salvatori a fugit din clădirea devastată, transportând micuțul copil în siguranță printr-o masă de metal răsucit, beton spart și sârmă ghimpată. Un alt bărbat aleargă după el cu o pătură verde prăfuită pe care o aruncă apoi salvatorului copilului pentru a-l ține pe nou-născut în viață și a-i ține cald, scrie Daily Mail.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

O mulțime a privit în timp ce asista atât la un miracol, cât și la o tragedie care se desfășura în fața lor. În timp ce bebelușul este acum îngrijit, se pare că restul familiei sale a pierit în cutremur.

Foto: Twitter

Cutremurul cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs la o adâncime de 2,5 km în centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), în timp ce eforturile de salvare continuau și în timp ce bilanțul victimelor, numai în Turcia, a trecut de 3.400 de morți. O furtună de zăpadă i-a îngreunat pe cei care lucrează cu disperare pentru a elibera oamenii din dărâmăturile clădirilor distruse, temperaturile scăzute făcând și mai urgentă nevoia de a ajunge la supraviețuitorii blocați.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat luni că bilanțul victimelor ar putea ajunge la 20.000 de morți, iar marți a declarat că 23 de milioane de persoane – inclusiv 1,4 milioane de copii – ar putea fi afectate. Necesitățile umanitare ale Siriei sunt cele mai mari dintre toate, a precizat OMS.

În orașul turc Hatay, grav afectat, locuitorii au strigat neputincioși în timp ce țipetele și strigătele celor care înghețau sub dărâmături umpleau aerul. Disperați să ajungă la timp la ei, salvatorii au săpat cu mâinile goale. Între timp, zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost, dormind în mașini sau căutând locuințe temporare după ce mii de clădiri au fost dărâmate de ambele părți ale frontierei, ceea ce a adus nenorocire într-o zonă deja afectată de război, insurgență, crize de refugiați și o recentă epidemie de holeră.

La fața locului au fost raportate cazuri de locuitori care au jefuit supermarketuri după ce au rămas fără hrană sau adăpost, în timp ce pacienții unui spital guvernamental turc au fost lăsați să moară de către personalul medical care a fugit, potrivit Sky News. Chiar și cei ale căror locuințe nu au fost distruse în urma cutremurului se confruntă cu un viitor incert, multe clădiri putând deveni nelocuibile. Locuitorii care se întorc în casele lor își riscă viața, în timp ce replicile continuă să le zguduie fundațiile.