• Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Alabama, Statele Unite, a murit după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.
  • Bărbatul nu era vaccinat, iar mama lui regretă că familia ei nu s-a vaccinat atunci când a avut ocazia.
  • Alabama este statul american cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva Covid-19.

O femeie din Statele Unite regretă că familia ei nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, după ce fiul ei a murit în urma infectării, relatează Business Insider.

Christy Carpenter a spus, într-un interviu pentru The Washington Post, că familia ei nu s-a vaccinat, pentru că erau îngrijoraţi cu privire la perioada scurtă de timp în care a apărut vaccinul.

„A fost nevoie de ani de zile pentru a crea alte vaccinuri, iar vaccinul împotriva coronavirusului a fost creat foarte repede”, a spus ea. „A fost nevoie să-mi văd fiul murind și să sufăr efectele COVID pentru a ne da seama că avem nevoie de acest vaccin”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Nu ne-am vaccinat când am avut ocazia și regretăm foarte mult acest lucru acum”, a adăugat ea.

Fiul ei, Curt Carpenter, a fost spitalizat după ce a fost infectat cu coronavirus în luna martie. A fost conectat la un ventilator după ce a făcut pneumonie şi a murit pe 2 mai. Mama sa a fost, de asemenea, spitalizată cu COVID-19, dar a reușit să se recupereze.

Carpenter a declarat că fiul ei nu avea probleme de sănătate înainte de a contracta virusul și că inițial a crezut că pandemia este o „farsă”. Ea a spus că ultimele sale cuvinte au fost: „Nu este o farsă, este real”.

Alabama are cea mai mică rată de vaccinare dintre toate statele americane, aproximativ 34% din populație fiind complet vaccinată. Totodată se numără printre statele în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, pe măsură ce varianta Delta, mai transmisibilă, se răspândește rapid.