• Ayda Gezgin în vârstă de patru ani a fost recuperată de sub dărâmături conştientă
  • La 65 de ore de la cutremur a fost găsită în viaţă şi Elif, fetiţa în vârstă de trei ani
  • Cutremurul a rănit 994 de persoane în Izmir şi a luat viaţa a altor 102

Ayda Gezgin, în vârstă de patru ani, a fost salvată după ce echipele de salvare i-au auzit ţipetele sub dărâmăturile din districtul Bayraklı din Izmir. Fetiţa a fost găsită conştientă şi a fost dusă la spital.

Echipele de salvare au salvat-o pe Ayda la 91 de ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a lovit provincia Izmir din Turcia. Fetiţa a fost gasită în bucătărie, blocată într-un triunghi de siguranţă în faţa unei maşini de spălat vase.

Ayda este cel de-al 107-lea supravieţuitor salvat în urma cutremurului. Salvarea ei a venit la o zi după ce o altă fetiţă de trei ani şi una de 14 ani au fost scoase, de asemenea, în viaţă din clădirile prăbuşite din Izmir.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cutremurul a rănit 994 de persoane în Izmir, iar 147 de persoane sunt încă în spital, a declarat marţi Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor şi Urgenţelor. Salvatorii încă mai întreprind operaţiuni de căutare în cinci clădiri dărâmate.

Ibrahim Topal, coordonator echipe de salvare: „Eu şi colegul meu ne-am uitat unul la celălalt «Şi tu ai auzit asta?». Am ascultat încă o dată. Era o voce foarte slabă care spunea ceva de genul: «Sunt aici». Atunci am oprit totul, maşinăriile şi am început să ascultăm din nou şi acolo chiar era o voce, răsuna de sub dărâmături.”