• Adolescenta în vârstă de 13 ani din Pakistan a fost salvată de poliție
  • Fata a fost forțată să se convertească și să se căsătorească cu un bărbat musulman
  • Familia fetei a raportat-o ​​pentru prima dată dispărută pe 13 octombrie
  • Potrivit unui studiu al ONU, aproape un sfert dintre femeile de 20 de ani din Pakistan s-au căsătorit până la 18 ani

Fetița creștină în vârstă de 13 ani din Pakistan, care ar fi fost răpită și forțată să se convertească și să se căsătorească cu un bărbat musulman, a fost salvată de autorități, anunță BBC.

Copila a fost recuperată la aproape o lună după ce părinții fetei au spus autorităților că a fost răpită de Ali Azhar, un bărbat musulman în vârstă de 44 de ani.

Instanțele nu au putut acționa mai devreme, deoarece au acceptat o serie de declarații pe care fata le-a dat, declarații în care menționa că are 18 ani și că dorește să se căsătorească din propria sa voință.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Liderii Bisericii Catolice din Pakistan și grupurile pentru drepturile omului au cerut instanței să reconsidere hotărârea judecătorească. Aceștia au adus o serie de argumente prin care au demonstrat că fata ar fi fost obligată să declare toate acele lucruri.

Pentru a o apăra, protestatarii au ieșit în stradă și în capitala Pakistanului, Karachi.

Luni, Înalta Curte Sindh a ordonat polițiștilor să o găsească pe adolescentă. Ea a fost recuperată mai târziu în acea zi și va rămâne în custodia politției, pentru a o proteja, până la ședința judecătorească din 5 noiembrie.

Persupusul răpitor a fost arestat în aceeași noapte și urmează să fie adus marți la tribunal. Familia fetei a raportat-o ​​pentru prima dată dispărută pe 13 octombrie.