O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD. Salvator: „A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o”

  • O fetiță s-a născut în autospeciala SMURD, pe DN 7
  • Are 3.200 de grame și a venit pe lume ajutată de trei paramedici
  • Fetița a fost născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului
  • Alexandra Mirela a fost salvată de paramedici

O fetiță nu a mai avut răbdare ca ambulanța SMURD, care o ducea pe mama ei la Maternitatea din Arad, să ajungă la destinație și a venit pe lume în autospecială. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, Alexandra Mirela a fost salvată de paramedici.

Alexandra Mirela, fetița care s-a născut, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, are 3.200 de grame și a venit pe lume ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: femeia a început să acuze dureri puternice și contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”, potrivit ISU Arad.

Pasiune și profesionalism! S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac…Publicată de ISU ARAD pe Sâmbătă, 27 februarie 2021

Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul și a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curățat curățat copilul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă.

A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii”, a spus salvatorul.