• Irina Alexe a fost numită de USR pentru funcția de secretar de stat Ministerul de Interne.
  • Irina Alexe este fostă angajată MAI în timpul guvernării PDL.
  • Era considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga.

Premierul Florin Cîțu a acceptat propunerea USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe secretar de stat la Ministerul de Interne. Presa din România a aflat că aceasta s-a pensionat în 2016 la vârsta de 42 de ani, având o pensie de 13.000 de lei în acea perioadă. Conform HotNews, pensia Irinei Alexe s-a mărit considerabil până acum, iar femeia era considerată ca fiind protejata lui Vasile Blaga.

Irina Alexe a mai ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în timpul Guvernului Cioloș.

Cel mai tânăr chestor din Poliția Română

În momentul numirii, Irina Alexe era secretar general adjunct în MAI. Totodată, Irina Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului, precizează sursa citată.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Pe când avea 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea. Mai mult, numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.