• O minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei călătorii în SUA în 2019 a fost scoasă la licitație.
  • Mingea a fost licitată pentru o sumă mai mare de 50.000 de dolari.
  • Mingea de baseball este însoțită de o scrisoare de autenticitate semnată de ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite, Volodimirr Yelchecnko, care a transmis mingea pentru ca Zelenski să o semneze în numele lui Randy Kaplan.

O minge de baseball semnată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută la licitaţie cu peste 50.000 de dolari, o parte din încasări fiind destinată ucrainenilor strămutaţi de invazia rusă, relatează The Guardian.

O casă de licitaţii din Boston, RR Auction, a anunţat că oferta câştigătoare pentru mingea de baseball Rawlings Major League a fost de peste trei ori mai mare decât estimarea. Compania va dona partea sa de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul, Randy Kaplan, va dona o parte din încasări organizaţiei non-profit globale Americares.

Mingea este însoţită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Naţiunile Unite. Inițial, mingea a fost estimată să se vândă cu aproximativ 15.000 de dolari.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Kaplan este un cunoscut colecţionar de mingi de baseball semnate de lideri mondiali, care rareori scoate la licitaţie piesele sale de preţ. Ofertantul câştigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris de RR Auction ca fiind un colecţionar din Midwest, care este încântat că o parte din fonduri vor merge către eforturile de ajutorare a Ucrainei.

În cadrul aceleiaşi licitaţii au fost vândute documente semnate de naturalistul britanic Alfred Wallace, de inventatorul Nikola Tesla, de Albert Einstein şi de părinţii fondatori John Hancock şi John Adams.