• Potrivit mamei fetei, Olivia a fost încătușată și i s-a tăiat lenjeria în prezența unor ofițeri bărbați.
  • Acest caz vine în completarea altuia cu o elevă de culoare în vârstă de 15 ani, care a fost percheziționată la școală după ce a fost acuzată pe nedrept de posesie de droguri.
  • Comisarul adjunct de la Met (poliție), Laurence Taylor, a spus că se fac cercetări despre cât de adecvată a fost percheziția și cum a fost efectuată.

O fată de 15 ani care a fost percheziționată de poliție a rămas traumatizată de incident și mai târziu a încercat să se sinucidă, scrie BBC.

Potrivit mamei fetei, Olivia a fost încătușată și i s-a tăiat lenjeria în prezența unor ofițeri bărbați. Poliția Metropolitană din Londra a specificat că este vorba de un organ de pază al poliției.

Acest caz vine în completarea altuia cu o elevă de culoare în vârstă de 15 ani, care a fost percheziționată la școală după ce a fost acuzată pe nedrept de posesie de droguri. Olivia, care este de rasă mixtă și are autism, a fost percheziționată în decembrie 2020, în aceeași lună cu celaltă fată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Mama Oliviei, numită ,,Lisa” pentru a proteja anonimatul fiicei sale, a spus că nu a fost avertizată că fiica ei va fi percheziționată. Ea a declarat pentru un post de radio că Olivia a stat mai bine de 20 de ore în arest când a fost percheziționată.

Din spusele mamei reiese că Olivia era afară cu niște prieteni, cu care mai apoi s-a cerat, iar copii cu care Olivia a avut disputa au sunat la poliție. Copii au susținut că au fost victimele unei tentative de jaf cu vârful unui cuțit. Polițiști au controlat-o pe Olivia, dar n-au descoperit nimic. Toți au fost apoi arestați.

La acea vreme, Lisa spune că era în izloare la domiciliu, de Covid-19, dar declară că a vorbit cu poliția la telefon și le-a spus despre autismul și dificultățile de învățare ale fiicei sale.

Mama ei spune că Olivia a predat poliției o lamă mică folosită pentru auto-apărare. Apoi, după ce a petrecut mai bine de 20 de ore în arest, i s-a spus că poate face un duș.

Un băț ascuțit, folosit și pentru auto-apărare, i-a căzut din haine în timp ce se schimba. Lisa spune că în acel moment șase ofițeri au încătușat-o pe Olivia, au dezbrăcat-o cu forța și au efectuat o percheziție intimă în prezența unor ofițeri bărbați.

„În acea vreme și Olivia avea menstruație. Pur și simplu i-au tăiat lenjeria în fața unor ofițeri bărbați adulți”. Ea a adăugat: „Era absolut șocată”.

Lisa a spus că experiența fiicei sale a avut un impact devastator asupra sănătății ei mintale. „A devenit destul de retrasă”, a adăugat ea. „Olivia a stat mult timp în camera ei și a continuat să se autoizoleze în secret. Apoi, după câteva săptămâni mai târziu a încercat să se sinucidă”.

Ulterior, Olivia a apărut în instanță acuzată de posesia unei arme cu lamă și a fost găsită nevinovată după ce magistrații au acceptat că obiectele au fost folosite pentru autoapărare.

Familia fetei a intenționat în instantă un dosar împotriva abuzului. Avocatul Gail Hadfield Grainger, care îi reprezintă, spune că există o serie de reguli care trebuie respectate atunci când sepercheziționează minori.

„Legea spune că persoana care are responsabilitatea pentru acel copil, trebuie informată cu tot ce i se întamplă” . Percheziția nu trebuie făcută în fața personalului de alt sex.Or, poliția este setată să te protejeze, să te scutească de jenă și să se ocupe exact cum trebuie aceste lucruri”, a spus mama fetei.

Comisarul adjunct de la Met (poliție), Laurence Taylor, a spus că se fac cercetări despre cât de adecvată a fost percheziția și cum a fost efectuată.

Taylor a declarat că, întadevăr, perchezițiile nu i-au făcut pe copii să se simtă în siguranță în timp ce erau la sediu.

El a adăugat: „Cel mai defavorabil scenariu ar fi să încetăm perchezițiile în întregime, dar cu toate astea avem o mare responsabilitate față de oamenii care vin în mediul nostru de custodie. Trebuie să fim responsabili pentru siguranța lor”.

Într-o declarație publicată mai târziu, el a recunoscut că perchezițiile le pot provoca tinerilor recații. El a transmis că lucrează pentru a adopta o abordare în ceea ce privește procesul.

Acest lucru înseamnă că trebuie să luăm în considerare întotdeauna, dacă cel mic ar putea fi o victimă vulnerabilă a exploatării de către alții implicați în bande sau dacă ar putea ascunde arme, deoarece riscă să se rănească”, a adăugat el.

O schemă pilot de la Met spune că percheziția implică obținerea autorității unui inspector înainte de a putea avea loc, a spus el.

Cifrele obținute de BBC au dezvăluit că poliția a efectuat peste 13.000 de percheziții fără a fi efectuate de tineri sub 18 ani în ultimii cinci ani.

Date separate au arătat că 75% dintre copiii care au fost percheziționați de Met în custodie în ultimii trei ani proveneau din medii etnice diverse, ceea ce a dus la acuzații de rasism.

Taylor a apărat dosarul poliției. El a spus că disproporționalitatea tinerilor din medii etnice diverse care sunt percheziționați se bazează pe „poliție condusă de informații” , atât în ​​ceea ce privește ratele infracțiunilor, cât și cei care cad victime ale infracțiunilor, inclusiv crimele cu cuțitul.

Este absolut corect ca poliția să se concentreze acolo unde există acel rău”, a adăugat el.