• O minoră din Suceava a fost condamnată să stea acasă în weekend din cauză că a condus fără permis.
  • Pedeapsa a apărut în Codul Penal cu câțiva ani în urmă.
  • Fata are voie să iasă în oraș doar cu acordul Judecătoriei Rădăuți.
  • La Suceava, permisele erau vândute cu 5.000-7.000 de euro.

Încă o poveste din România tuturor posibilităților. Pentru că a condus fără permis, o minoră din Suceava e condamnată… să stea acasă în weekend timp de șase săptămâni.

Nu e o glumă, e o pedeapsă reală care a apărut acum câțiva ani în Codul Penal, prin care autoritățile vor să le dea o lecție minorilor. Tânăra nu mai are voie să iasă în oraș sâmbăta și duminica decât cu acordul Judecătoriei Rădăuți. În acest timp, fata poate primi și alte pedepse și poate să fie obligată să participe la cursuri de reintegrare socială.

Minora care a condus fără permis a învățat de la cei mai mari. Sunt cunoscute cazurile fabricii de permise de la Poliția Suceava, unde angajații ascundeau banii din șpăgi în pereți, ligheane și seifuri. Permisele de Suceava costau între 5.000 și 7.000 de euro, iar la percheziții a fost găsit un milion de euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Recent, fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări a primit 10.000 de lei plus dobândă – daune morale din partea DNA – pentru că în presă au apărut probe din dosar.