• O mutaţie mai ”infecţioasă” a noului coronavirus a fost găsită în Indonezia
  • Indonezia a raportat duminică 2.858 de infectări, au arătat datele Ministerului Sănătăţii
  • Syahrizal Syarif, un epidemiolog de la Universitatea din Indonezia, a avertizat indonezienii trebuie să rămână vigilenţi

O mutaţie mai infecţioasă a noului coronavirus a fost găsită în Indonezia, a declarat duminică Institutul de Biologie Moleculară  Eijkman, din Jakarta, în condiţiile în care numărul de cazuri din Asia de Sud-Est a crescut.

Indonezia a raportat duminică 2.858 de infectări, au arătat datele Ministerului Sănătăţii, sub recordul de 3.308 al zilei precedente, dar peste media zilnică a lunii trecute. Numărul total de cazuri a fost de 172.053, cu 7.343 de victime COVID-19.

Mutaţia „infecţioasă, dar mai uşoară” a virusului D614G, a fost găsită în datele de secvenţiere a genomului din eşantioane colectate de institut, directorul adjunct Herawati Sudoyo a declarat pentru Reuters, adăugând că este nevoie de mai multe studii pentru a determina dacă aceasta se află în spatele creşterii recente a cazurilor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Tulpina, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a fost identificată în februarie şi a circulat în Europa şi în America, a fost găsită şi în Singapore şi în Malaezia vecine.

Syahrizal Syarif, un epidemiolog la Universitatea din Indonezia, a avertizat indonezienii trebuie să rămână vigilenţi, întrucât modelarea lui sugerează că ţara ar putea vedea că numărul de cazuri să ajungă la 500.000 până la sfârşitul anului.

„Situaţia este gravă … În prezent, transmisia locală este scăpată de control”, a spus Syarif, adăugând că numărul de infecţii găsite zilnic ar fi putut fi mult mai mare dacă laboratoarele ar putea prelucra mai multe exemplare într-o zi.