O mutaţie mai „infecţioasă” a noului coronavirus, descoperită în Indonezia

O mutaţie mai infecţioasă a noului coronavirus a fost găsită în Indonezia, a declarat duminică Institutul de Biologie Moleculară  Eijkman, din Jakarta, în condiţiile în care numărul de cazuri din Asia de Sud-Est a crescut.

Indonezia a raportat duminică 2.858 de infectări, au arătat datele Ministerului Sănătăţii, sub recordul de 3.308 al zilei precedente, dar peste media zilnică a lunii trecute. Numărul total de cazuri a fost de 172.053, cu 7.343 de victime COVID-19.

Mutaţia „infecţioasă, dar mai uşoară” a virusului D614G, a fost găsită în datele de secvenţiere a genomului din eşantioane colectate de institut, directorul adjunct Herawati Sudoyo a declarat pentru Reuters, adăugând că este nevoie de mai multe studii pentru a determina dacă aceasta se află în spatele creşterii recente a cazurilor.

Tulpina, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a fost identificată în februarie şi a circulat în Europa şi în America, a fost găsită şi în Singapore şi în Malaezia vecine.

Syahrizal Syarif, un epidemiolog la Universitatea din Indonezia, a avertizat indonezienii trebuie să rămână vigilenţi, întrucât modelarea lui sugerează că ţara ar putea vedea că numărul de cazuri să ajungă la 500.000 până la sfârşitul anului.

„Situaţia este gravă … În prezent, transmisia locală este scăpată de control”, a spus Syarif, adăugând că numărul de infecţii găsite zilnic ar fi putut fi mult mai mare dacă laboratoarele ar putea prelucra mai multe exemplare într-o zi.

Exit mobile version