• Furtuna Hortense aduce în Spania ploi și vânt puternic
  • În Spania este cod portocaliu în aproape toată țara
  • Pompierii din Madrid au avut sute de intervenții în urma furtunii

Vremea extremă continuă să facă ravagii în Spania. Acoperișul unui bloc din Madrid a fost smuls de vântul puternic, în timp ce furtuna Hortense a produs daune importante în toată țara. Fenomentul meteo a ridicat valurile la 8 metri înălțime și a adus un vânt cu viteze nemaivăzute de 180 de km pe oră.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care se îndreaptă spre Spania.

Este un alt fenomen meteolorogic cu care nu prea suntem obișnuiți în aceasta perioada a iernii, în Spania. Hortense a rupt mulți copaci și a distrus acoperișuri și mobilier urban în multe orașe. Cele mai spectaculoase urmări se văd la Madrid, unde o bucata din acoperișul lui bloc a fost smuls de vântul extrem de puternic. În nord vest, de asemenea, vântul a a juns la 150 de km la ora și în orașul Ourense a smuls acoperișul unei sali de sport. Un copac a rupt până și gardul Statului Major al Armatei, din centrul Madridului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Urmează o noua furtuna care vă aduce și mai multe ploi și condiții meteo extreme. Hortense vă mai străbate Spania și mâine, iar până acum a descărcat 3000 de fulgere și pompierii au avut sute de intervenții în Madrid, Mallorca și nordul țării.