• O nouă lege interzice fumatul pe toate plajele din Barcelona.
  • Anul trecut a fost lansat un test pilot prin care s-a interzis fumatul pe patru plaje din capitala catalană.
  • În acest fel, regulamentul a fost aprobat și se așteaptă ca acesta să intre în vigoare de-a lungul întregii coaste a orașului și pe tot parcursul anului.


Fumatul unei țigări pe plajele din Barcelona va fi de domeniul trecutului. Guvernul primarului Ada Colau a aprobat, vineri, interzicerea fumatului pe toate plajele din oraș, relatează La Vanguardia.

Anul trecut a fost lansat un test pilot prin care s-a interzis fumatul pe patru plaje din capitala catalană. Satisfacția a fost atât de mare încât Consiliul Local a făcut un pas înainte și, de la intrarea în vigoare a măsurii, săptămâna viitoare, fumatul va fi eliminat de pe toate plajele de pe litoralul Barcelonei.
Inițiativa comunelor a fost dezbătută astăzi în plenul Consiliului Municipal din Barcelona și a fost susținută de Esquerra Republicana, Junts per Catalunya și Ciudadanos, în timp ce Partidul Popular, Valents și consilierul neafiliat Marilén Barceló s-au abținut.

În acest fel, regulamentul a fost aprobat și se așteaptă ca acesta să intre în vigoare de-a lungul întregii coaste a orașului și pe tot parcursul anului, odată ce va fi publicat în Monitorul Oficial al Provinciei Barcelona. Astfel, în această vară, se va generaliza o imagine care a fost deja văzută uneori vara trecută. Fumatul nu va fi permis de-a lungul celor cinci kilometri de coastă din Barcelona, pentru a crea un mediu sănătos și pentru a evita generarea atâtor deșeuri.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA