• O mutație a tulpinei britanice a fost descoperită la Suceava
  • Mutația poate fi mai rezistentă la anticorpii dezvoltați de vaccin
  • Numărul cazurilor de infectare cu această mutație este deocamdată mic

La Suceava a fost depistată o nouă variantă a tulpinii britanice. Mutația a fost identificată la o persoană care nu a călătorit recent în Marea Britanie. Studiile incipiente arată că această mutație este mai rezistentă la anticorpii produși de vaccin. Medicul Adrian Marinescu a explicat mai multe despre acest subiect.

„Cu cât stă mai mult virusul SARS-CoV-2 în circulație, cu atât crește posibilitatea ca el să sufere mutații și la un moment dat să interfereze și cu schemele de tratament actuale și cu vaccinurile existente. De altfel, companiile producătoare de vaccin au luat în calcul că este posibil ca la un moment dat să fie acestă interferență”, a precizat medicul.

Medicul Adrian Marinescu spune că în acest caz, administrarea unei doze suplimentare de vaccin ar putea fi o soluție. Deocamdată însă, datele despre această mutație sunt puține. Nu știm cât de agresivă este și nici dacă se răspândește mai ușor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„Numărul de cazuri cu această variantă virală este mic, cel puțin deocamdată și în plus, nu există dovezi clare că există într-adevăr această interferență în raport cu vaccinul. Lucrurile acestea se vor discuta și studia în viitoarul apropiat”, a mai adăugat Adrain Marinescu.

Chiar și după identificarea acestei mutații în România, nu se preconizează o creștere a numărului de secvențieri. În laboratorul din Suceava, unde a fost observată mutația, au fost secvențiate doar 91 de probe în ultimele două săptămâni.