O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România. Cum vor fi distribuite dozele

Sâmbătă s-au deschis noi cabinete pentru imunizarea cu vaccinul produs de Pfizer BioNTech iar astăzi ajunge în România o nouă tranșă. Colegul meu Mircea a urmărit situația vaccinării și se alătură cu mai multe detalii.

Câte doze de vaccin ajung astăzi în România

Astăzi vor sosi în România 345.150 de doze de vaccin care vor fi livrate pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, iar ulterior vor fi distribuite în mai multe centre de vaccinare din țară.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cum vor fi distribuite dozele de vaccin

Câte centre noi de vaccinare avem pentru imunizarea cu Pfizer

Avem 167 de cabinete noi care vor deveni operaționale pentru vaccinul produs de Pfizer.

Ele se vor deschide în 13 județe din țară și în municipiul București. Cele mai multe sunt la București, unde avem 54 de centre, la Constanța 20 de centre și Timiș 30.
10 doze.

Cum se vor putea programa cei doritori

Toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, începând de mâine.

Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghita a declarat ca se va face o modificare pe platforma de vaccinare, pentru ca românii sa știe când și cu ce vor fi imunizați.

Exit mobile version