O nouă tranșă de vaccinuri ajunge luni în România. Peste 600.000 de doze de ser Pfizer anti-COVID

pfizer Sursa foto: Mediafax Foto
  • O nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech ajunge luni în România. este vorba despre 662.220 de doze de vaccin.
  • O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, sosește, luni, în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, România a recepționat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populației.