O nouă variantă de coronavirus, investigată în Franța

Coronavirus și oamenii. Sursa Foto: HEPTA
  • Se suspectează că pacientul zero al acestei noi tulpini este legat de o călătorie în Camerun.
  • Cazurile ar putea fi legate de o călătorie în Camerun.
  • Analiza lor a evidențiat 46 de mutații și 37 de deleții care au dus la 30 de substituții de aminoacizi și 12 deleții.

Oamenii de știință francezi studiază apariția unei noi variante a coronavirusului, numită temporar Ihu. Această nouă variantă ar avea până la 46 de mutații și 37 de deleții.

Rezultatele au fost publicate în prealabil în „medRxiv”, analizând 12 pacienți cu coronavirus care trăiesc în aceeași zonă geografică din Franța. Testele au detectat mutații care prezentau o „combinație atipică”, relatează Abc.

Noua variantă ar fi venit din Camerun

Cazurile ar putea fi legate de o călătorie în Camerun. Analiza lor a evidențiat 46 de mutații și 37 de deleții care au dus la 30 de substituții de aminoacizi și 12 deleții. Paisprezece modificări de aminoacizi, inclusiv N501Y și E484K, și 9 suprimări sunt găsite în proteina de vârf.

Acest model de genotipare a dus la crearea unui nou descendent numit B.1.640.2, care este un grup filogenetic înfrățit cu vechiul descendent B.1.640 redenumit B.1.640.1.

Aceste date sunt un alt exemplu, spun autorii, al imprevizibilității apariției variantelor SARS-CoV-2 și al introducerii lor într-o anumită zonă geografică din străinătate.