• Brazilia se află pe primul loc la defrișări mai ales că are cea mai mare bucată de pădure tropicală din lume. Culturile de soia și creșterea de vite afectează cel mai mult
  • Insulele din Asia de Sud- Est, majoritatea aparținând Indoneziei se află pe locul 2 la defrișări, din cauza plantațiilor de ulei de palmier
  • Africa Centrală se află pe locul 3, distrugerile fiind centrate în zona bazinului Congo, din cauza agriculturii tradiționale și exploatării forestiere

Trăim în secolul încălzirii globale și al schimbărilor climatice. Cu fiecare zi ce trece suntem mai aproape de dezastru. Amazonul, considerat plămânul planetei, dispare pe zi ce trece. Aproape două treimi din pădurea tropicală a fost distrusă de mâna omului, conform Rainforest Foundaion din Norvegia.

Pădurile tropicale sunt factorul cel mai important care luptă împotriva emisiilor de carbon, deorece acestea transformă carbonul în oxigen, fără de care nu putem trăi. Exploatarea forestieră și conversia terenurilor pentru agricultură au eliminat 34% din pădurile tropicale și au degradat încă 30%. Aceste defrișări masive debilitează Amazonul lăsând-ul foarte vulnerabil în fața incendiilor, care sunt din ce în ce mai intense în ultimi ani.

Potrivit World Resurce Institute rata pierderilor din 2019 a fost egală cu nivelul anual de distrugere din ultimii 20 de ani. O pădure cu o suprafață cât a unui teren de fotbal dispare la fiecare 6 secunde.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Care ar fi soluția pentru a opri schimbările climatice?

S-a accelerat conștientizarea la nivel global pentru a stopa acestă realitate. Leonardo di Caprio este unul dintre oamenii care luptă de ani buni pentru a schimba ceva în acest sens. Anul trecut a donat 5 milione de dolari pentru a lupta împotriva efectelor provocate de incendiile din Amazon.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi ar trebui să facem ceva în acest sens și stopăm consumul excesiv de carne sau de soia care a dus la aceste defrișări masive.