• Pentru un inginer de software sud-coreean, decizia Microsoft de a retrage browserul Internet Explorer a marcat sfârşitul unei relaţii de dragoste şi ură cu această tehnologie.
  • Pentru a-i comemora dispariţia, a petrecut o lună şi 330 de dolari pentru a concepe şi comanda o piatră funerară cu logo-ul „e” al Explorer şi citatul în limba engleză: „A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere”.
  • Microsoft a redus miercuri suportul pentru Internet Explorer, odată omniprezent, după 27 de ani de existenţă, pentru a se concentra pe browserul său mai rapid, Microsoft Edge.

Pentru Jung Ki-young, un inginer de software sud-coreean, decizia Microsoft de a retrage browserul Internet Explorer a marcat sfârşitul unei relaţii de dragoste şi ură cu această tehnologie, care durează de un sfert de secol.

Pentru a-i comemora dispariţia, a petrecut o lună şi 430.000 de woni (330 de dolari) pentru a concepe şi comanda o piatră funerară cu logo-ul „e” al Explorer şi epitaful în limba engleză: „A fost un instrument bun pentru a descărca alte browsere”. După ce monumentul a fost expus într-o cafenea administrată de fratele său, în oraşul Gyeongju din sudul ţării, o fotografie a pietrei funerare a devenit virală.

Microsoft a redus miercuri suportul pentru Internet Explorer, odată omniprezent, după 27 de ani de existenţă, pentru a se concentra pe browserul său mai rapid, Microsoft Edge.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Jung a declarat că memorialul a arătat sentimentele faţă de vechiul software

Jung a declarat că memorialul a arătat sentimentele faţă de vechiul software, care a jucat un rol atât de important în viaţa sa profesională.

A fost o pacoste, dar aş numi-o o relaţie de dragoste-ură, deoarece Explorer în sine a dominat cândva o eră”, a declarat el pentru Reuters.

El a spus că i-a luat mai mult timp să se asigure că site-urile şi aplicaţiile sale online funcţionează cu Explorer, decât cu alte browsere. Dar clienţii săi îi tot cereau să se asigure că site-urile lor web arată bine în Explorer, care a rămas ani de zile browserul implicit al birourilor guvernamentale sud-coreene şi al multor bănci.

Lansat în 1995, Explorer a devenit principalul browser din lume timp de mai bine de un deceniu, deoarece a fost inclus în sistemul de operare Windows al Microsoft, care a fost preinstalat în miliarde de calculatoare.

Dar a început să piardă teren în faţa lui Chrome de la Google la sfârşitul anilor 2000 şi a devenit subiectul a nenumărate meme-uri pe internet, unii dezvoltatori sugerând că era lent în comparaţie cu rivalii săi.

Jung a declarat că a vrut să facă oamenii să râdă cu piatra funerară, dar a fost totuşi surprins de cât de departe a ajuns gluma pe internet.

„Acesta este un alt motiv pentru care trebuie să îi mulţumesc Explorer, acum mi-a permis să fac o glumă de clasă mondială”, a spus el. „Regret că a dispărut, dar nu îi voi simţi lipsa. Aşa că retragerea sa, pentru mine, este o moarte bună”.

Autor: Iulian Moșneagu