O politiciană din Elveția s-a filmat când împușcat o icoană. Ameti a primit amenințări cu moartea, inclusiv de la români

N-are niciun Dumnezeu. O politiciană din Elveția îi ia la țintă pe Iisus și Fecioara Maria. S-a întâmpat într-o sală de tir, unde, în loc de țintă, a folosit fotografia unei icoane de Tommaso del Mazzo. Elvețianca născută în Bosnia, de religie musulmană, se roagă acum la Allah să scape, dar și la poliție să o protejeze.

Sanija Ameti, șefa filialei din Zurich a Partidului Verde Liberal a primit amenințări cu moartea, inclusiv de la români, scrie Blick. „N-aveam altceva la îndemână și nici n-am fost atentă ce imagine era. Am tras de la distanță”, se apără ea. N-a contat prea mult pentru partid și pentru agenția de PR la care lucra. Au dat-o afară.

Politicianul GLP Sanija Ameti a provocat indignare cu exercițiul de tragere din weekend. În loc de o țintă, ea și-a pus ochii pe o imagine din catalogul de artă al casei de licitații Koller, care o înfățișează pe Maria cu pruncul Isus.

Acțiunea cu pistolul aer comprimat ar putea avea și consecințe juridice: Partidul SVP a depus o plângere penală pentru încălcarea libertății de credință și de cult, așa cum a anunțat partidul luni dimineață.

Dar de ce trebuie să se teamă Ameti de fapt? În dreptul penal elvețian, așa-numita perturbare a libertății de credință și de cult este considerată o infracțiune. Oricine profanează în mod public și josnic obiecte de cult religios trebuie să se aștepte la o amendă.

Exit mobile version