O populară cântăreaţă din Malaezia a murit, infectată cu COVID-19, la câteva zile după ce a născut

Foto: Siti Sarah Raissuddin / Instagram
  • O cântăreață populară din Malaezia a murit din cauza Covid-19, la doar câteva zile după ce a născut un băiețel.
  • Presa locală relatează că întreaga familie a fost testată pozitiv pentru Covid-19 pe 25 iulie, după ce a contractat-o de la menajera lor.
  • Vestea decesului ei a devastat fanii și alte personalități din lumea divertismentului, care și-au împărtășit durerea online.

O cântăreață populară din Malaezia a murit din cauza Covid-19, la doar câteva zile după ce a născut un băiețel, relatează BBC.

Însărcinată în opt luni, Siti Sarah Raisuddin, care avea un nivel scăzut de oxigen, a fost pusă în comă indusă pentru ca bebelușul ei să poată fi adus pe lume prin intervenție chirurgicală. Copilul a fost salvat, deși nu a apucat să îl țină în brațe.

Soțul ei a spus că a avut un ultim apel video cu ea înainte de a muri, în care ea plângea.

„(Este) ca și cum ar fi înțeles ce îi spuneam”, a declarat pentru reporterii locali Shuib Sepahtu. „Doar că va fi o adevărată provocare pentru mine să le dau vestea celor trei copii ai mei despre moartea mamei lor”.

Presa locală relatează că întreaga familie a fost testată pozitiv pentru Covid-19 pe 25 iulie, după ce a contractat-o de la menajera lor.

În zilele următoare, Siti Sarah a distribuit pe contul său de Instagram videoclipuri cu copiii ei plângând după ce au fost supuși testelor Covid, pe care le-a descris ca fiind greu de privit.

Vestea decesului ei a devastat fanii și alte personalități din lumea divertismentului, care și-au împărtășit durerea online.

Regele și regina Malaeziei au transmis, de asemenea, condoleanțe familiei sale. Într-o postare pe Facebook, palatul a scris: „Majestățile lor și-au exprimat, de asemenea, tristețea pentru decesul ei și au sperat că familia ei va fi răbdătoare și rezistentă în timp ce face față pierderii.”

Moartea lui Siti Sarah survine în condițiile în care Malaezia a relaxat marți restricțiile Covid pentru cei complet vaccinați împotriva virusului, chiar dacă țara trece prin cel mai grav val.

Partidele de opoziție au cerut o regândire a unei „redeschideri prost gândite”, de teamă că aceasta ar copleși și mai mult sistemul de sănătate.

Luni, Malaezia a înregistrat 17.236 de infecții cu Covid și 212 decese, ridicând numărul deceselor cauzate de Covid în această țară la 10.961.

Aproximativ 27,5% din populația de 31,95 milioane de locuitori a fost complet vaccinată până în prezent.