• O rachetă rusească a lovit, sâmbătă dimineaţă, o clădire rezidenţială din centrul Kievului.
  • O înregistrare video publicată de serviciul de presă al lui Volodimir Zelenski arată cum racheta explodează într-un apartament.
  • Numărul victimelor nu este cunoscut. Pompierii scot persoanele rănite, în imagini apărând cum transportă o femeie peste o mare de moloz.

O rachetă rusească a lovit un bloc rezidențial din Kiev. Clădirea era în flăcări sâmbătă dimineaţa, iar pagubele majore. O bucată mare din clădire a fost smulsă, mai multe locuinţe fiind distruse. Blocul se află la doi kilometri de un aeroport.

Numărul victimelor nu este cunoscut. Pompierii scot persoanele rănite, în imagini apărând cum transportă o femeie peste o mare de moloz.

Ministrul Afacerilor Extene al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter: „Kiev, oraşul nostru splendid şi paşnic, a supravieţuit încă o noapte sub atacurile forţelor ruseşti. O rachetă a lovit un apartament rezidenţial din Kiev. Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriţi criminalii de război ruşi!”.

Încă o noapte sub atacuri

Armata rusă a declarat sâmbătă că a vizat infrastructura militară a Ucrainei cu ajutorul rachetelor de croazieră lansate din aer și de pe mare.

Klitschko a precizat că, până la ora locală 6:00 (04:00 GMT), 35 de persoane, inclusiv doi copii, au fost rănite în luptele din cursul nopții. Nu a fost clar dacă el se referea doar la civili.

El a insistat că nu există trupe regulate rusești în Kiev, dar a spus că acestea încearcă să intre din mai multe direcții și a adăugat că grupurile de sabotori sunt „active”.

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a postat pe Twitter o fotografie a blocului de apartamente avariat.

„Kievul, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor terestre rusești, a rachetelor. Una dintre ele a lovit un apartament rezidențial din Kiev”, a scris el.

El a făcut apel la comunitatea internațională să „izoleze complet Rusia, să expulzeze ambasadorii, (să introducă un) embargo petrolier, să-i ruineze economia”.

„Opriți criminalii de război ruși!”, a adăugat el.