• Regiunea Hebei din nordul Chinei a înregistrat primele cazuri de COVID-19 cu transmitere locală din ultimele șase luni
  • Presa guvernamentală anunță că regiunea a intrat în „modul de război”
  • Vor fi înființate echipe de anchetă la nivel de provincie, oraș și district pentru a urmări contactele celor care au ieșit pozitivi

Lupta pentru a limita răspânidrea coronavirusului în regiunea Hebei, din nodrul Chinei, a intrat în „modul de război”, a informat marți presa oficială, după ce provincia din jurul capitalei Beijing a înregistrat primele cazuri de COVID-19 din ultimele șase luni, relatează Reuters.

Hebei a raportat 19 infectări locale și 40 de cazuri asimptomatice între 2 ianuarie și 4 ianuarie, conform datelor furnizate de autoritățile sanitare chineze. Ultima dată când provincia a înregistrat infectări cu transmitere locală a fost în iunie 2020.

La nivel național, China continentală a raportat 33 de cazuri noi de COVID-19 pe 4 ianuarie. Comisia Națională de Sănătate a declarat că 14 din cele 17 cazuri locale au fost înregistrate în Hebei, iar celelalte 16 cazuri au fost aduse din străinătate.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Hebei Daily, ziarul condus de guvernul provinciei, a declarat că regiunea a intrat în „modul de război”, ceea ce înseamnă că vor fi înființate echipe de anchetă la nivel de provincie, oraș și district pentru a urmări contactele celor care au ieșit pozitivi.

Districtul Gaocheng din capitala provinciei Shijiazhuang va testa toți rezidenții săi permanenți și a închis un sat, se arată în raportul Hebei Daily. De asemenea, un grup de lucru a fost trimis în orașul Xingtai pentru a gestiona epidemia.

Hebei ar acționa ca un „șanț politic” în jurul Beijingului pentru a preveni răspândirea virusului în afara provinciei, se arată în raport. Beijingul urmează să găzduiască reuniunea parlamentară anuală a Chinei în luna martie. Adunarea de anul trecut a fost amânată pentru mai mult de două luni, din cauza pandemie de coronavirus.