O regiune din nordul Chinei întră în „modul de război”. A înregistrat primele cazuri de COVID-19 după șase luni

Hebei

Hebei

Lupta pentru a limita răspânidrea coronavirusului în regiunea Hebei, din nodrul Chinei, a intrat în „modul de război”, a informat marți presa oficială, după ce provincia din jurul capitalei Beijing a înregistrat primele cazuri de COVID-19 din ultimele șase luni, relatează Reuters.

Hebei a raportat 19 infectări locale și 40 de cazuri asimptomatice între 2 ianuarie și 4 ianuarie, conform datelor furnizate de autoritățile sanitare chineze. Ultima dată când provincia a înregistrat infectări cu transmitere locală a fost în iunie 2020.

La nivel național, China continentală a raportat 33 de cazuri noi de COVID-19 pe 4 ianuarie. Comisia Națională de Sănătate a declarat că 14 din cele 17 cazuri locale au fost înregistrate în Hebei, iar celelalte 16 cazuri au fost aduse din străinătate.

Hebei Daily, ziarul condus de guvernul provinciei, a declarat că regiunea a intrat în „modul de război”, ceea ce înseamnă că vor fi înființate echipe de anchetă la nivel de provincie, oraș și district pentru a urmări contactele celor care au ieșit pozitivi.

Districtul Gaocheng din capitala provinciei Shijiazhuang va testa toți rezidenții săi permanenți și a închis un sat, se arată în raportul Hebei Daily. De asemenea, un grup de lucru a fost trimis în orașul Xingtai pentru a gestiona epidemia.

Hebei ar acționa ca un „șanț politic” în jurul Beijingului pentru a preveni răspândirea virusului în afara provinciei, se arată în raport. Beijingul urmează să găzduiască reuniunea parlamentară anuală a Chinei în luna martie. Adunarea de anul trecut a fost amânată pentru mai mult de două luni, din cauza pandemie de coronavirus.

Exit mobile version