O regiune din Rusia ordonă evacuarea după un atac cu drone ucrainene. Cum arată situația pe front

O evacuare parțială a fost ordonată în regiunea Tver din Rusia după ce un atac „masiv” al unei drone ucrainene a provocat un incendiu, a declarat guvernatorul local, conform BBC.

Igor Rudenya a declarat că serviciile de urgență din orașul Toropets încearcă să „localizeze” incendiul provocat de resturile dronei căzute. El nu a precizat dacă au existat victime. Între timp, au apărut imagini neverificate care ar arăta o explozie masivă în oraș, pe fondul unor rapoarte neconfirmate conform cărora un depozit de arme a fost lovit peste noapte.

Toropets se află la aproximativ 380 km nord-vest de capitala Rusiei, Moscova, și la aproximativ 470 km nord de granița cu Ucraina. Miercuri dimineață, autoritățile din Toropets au declarat că au fost deja pregătite autobuze pentru evacuare. Acestea au afirmat, de asemenea, că situația era „sub control” în orașul cu aproximativ 13.000 de locuitori. Autoritățile nu au spus câte persoane au fost evacuate.

Între timp, mass-media de stat din Rusia a raportat că școlile și grădinițele regionale vor fi închise miercuri.

Atacuri nocturne au fost raportate și în regiunile Bryansk, Kursk, Oryol și Smolensk din vestul Rusiei. Oficialii locali au declarat că aproape 50 de drone și două rachete au fost doborâte. Ucraina nu a comentat atacurile raportate.

Peste noapte, apărarea aeriană ucraineană a fost angajată împotriva dronelor rusești din apropierea capitalei Kiev, a declarat șeful administrației militare a orașului, Serhiy Popko. De asemenea, au fost raportate explozii în orașul Sumy din nord-estul Ucrainei, în apropiere de granița cu Rusia. Nu a fost imediat clar dacă au existat victime.

Afirmațiile oficialilor ruși și ucraineni nu au fost verificate în mod independent.

Exit mobile version