Sparanghelul este popular în Belgia, atât de popular încât o rețetă de gătit a ajuns din greșeală în legislația locală, relatează BBC.

Descoperirea a fost făcută de câțiva avocați, săptămâna trecută, rețeta pentru această legumă fiind ascunsă printre legi și decrete regale.

Textul părea să fi fost copiat din greșeală, de pe un site cu rețete, în legislația privind prețul medicamentelor și al produselor medicale.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Bon Appétit!”, scria în ultimul rând al rețetei, înainte de a reveni la probleme mai serioase.

Textul a fost acum șters din baza de date.

Eroarea a fost descoperită în urma unei actualizări făcute la textul versiunii în limba franceză a Monitorului oficial belgian (Moniteur Belge), unde sunt publicate legile, decretele și alte documente oficiale.

Alături de legile privind stabilirea prețurilor în domeniul medical se afla o rețetă în șase pași pentru mâncarea de sparanghel.

„M-am săturat de cei care spun că Moniteur Belge este inutil”, a scris avocatul Morgan G. Moller, care a postat pe Twitter o fotografie a erorii. „Găsești totul acolo: legi, decizii, rețete de gătit, tot ce vrei”.

„Uneori vedem erori în text. Dar o rețetă de gătit, niciodată”, a declarat un avocat pentru site-ul belgian de știri RTL Info.

Avocatul Fabrice Guttadauria a declarat pentru site-ul de știri că eroarea a fost „destul de uimitoare”.

„Trebuie să te întrebi un pic ce s-a întâmplat pentru ca o eroare atât de uriașă să fie găsită pe site-ul oficial”, a spus el.

Directorul Moniteur Belge, Wilfried Verrezen, a declarat că rețeta a apărut pe o bază de date consolidată, fără „nicio valoare juridică” și, prin urmare, ar putea fi ușor de eliminat, relatează RTL Info.