O rusoaică a fost catalogată drept „trădătoare” de familia sa, pentru că a ajutat la reconstrucția locuințelor din Ucraina

spital Ucraina

spital Ucraina

O rusoaică a fost abandonată de proprii părinți pentru că a ajutat la reconstrucția caselor ucrainene distruse de armata lui Vladimir Putin. Curajoasa Maria Korkina a fost chiar anunțată de mama ei: Sper să mori de foame”.

Tânăra în vârstă de 28 de ani face parte dintr-o mică trupă de ruși anti-Putin care flutură steagul Ucrainei și ajută la reconstrucția clădirilor distruse. Originară din orașul siberian Irkutsk, ea locuia în capitala ucraineană Kiev de patru ani când a izbucnit războiul în februarie.

Familia ei s-a întors împotriva ei atunci când a rămas să ajute în loc să se întoarcă în țara sa natală. Maria, care acum refuză să vorbească în limba rusă, a declarat: Mama mea și-a pierdut complet mințile. A spart farfurii, strigând: Ești o trădătoare”. Când Rusia a lansat primele rachete asupra Kievului, am rugat-o să meargă la mitinguri sau să pună un afiș, spunând: Fiica mea este bombardată”. Mi-a răspuns spunându-mi: Nu e mare lucru dacă dormi în metrou. Odată ce naziștii vor fi eliminați, totul va fi bine. I-am trimis fotografii tatălui meu. El a spus că totul era fals. A spus că îl crede pe Putin, nu pe mine”.

Maria vrea să ispășească” pentru crimele de război ale Rusiei și își petrece zilele reconstruind casele distruse. În prezent, ea ajută în Irpin, în apropiere de Kiev, locul unde s-au dat cele mai grele lupte la începutul războiului. Ea a declarat: Sunt ocupată cu reparații la un apartament care a fost lovit de un tanc rusesc. Acolo locuia o familie cu un băiețel. Toată lumea este în viață, dar tatăl a fost rănit.”

Munca este grea – dar merită. Maria a spus: Nu am mai lucrat niciodată în muncă fizică și este foarte greu. Dar sunt mândră să ajut”. Iar ucrainenii sunt fericiți că ea este acolo. Maria a spus: Le-am spus voluntarilor că înțeleg dacă nu vor să mă ajute din cauza naționalității mele. Dar ei m-au primit cu brațele deschise”.

Exit mobile version