• Începând de vineri seară, 600.000 de persoane au fost deconectate de la rețeaua electrică din oraș.
  • Mai mulți locuitori au suferit pene de curent timp de peste 20 de ore, potrivit președintelui ucrainean.
  • El a făcut apel la fiecare lider să se asigure că tot ceea ce ar trebui să fie acolo pentru oameni funcționează cu adevărat”.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat eforturile guvernului de a rezolva întreruperile de energie electrică din Kiev și a cerut oficialilor să fie „mai serioși” după ce o serie recentă de lovituri cu rachete rusești a distrus unele dintre instalațiile energetice ale Ucrainei, în timp ce războiul a ajuns la nouă luni.

Vă rog să fiți atenți. Locuitorii din Kiev au nevoie de mai multă protecție”, a declarat președintele ucrainean în timpul unei alocuțiuni de vineri, explicând că există multe plângeri în Kiev cu privire la problemele legate de energie”.

În Ucraina există în acest moment peste 4.000 de Puncte de Invincibilitate, potrivit lui Zelenski. Aceste puncte asigură necesități de bază pentru ucraineni, cum ar fi căldură, apă, truse de prim ajutor și surse de alimentare cu energie electrică.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

El a făcut apel la fiecare lider să se asigure că tot ceea ce ar trebui să fie acolo pentru oameni funcționează cu adevărat”. Președintele ucrainean a continuat: Mă aștept la o muncă de calitate din partea primăriei. Nimeni nu va ierta nimănui profanarea Punctelor Invincibilității de la Kiev. Vă rog să fiți mai serioși”.

Punctele de Invincibilitate sunt desfășurate în toată țara. Dar știu că, din păcate, nu în toate orașele administrația locală a făcut o treabă bună. În special, există multe plângeri în Kiev”, a declarat vineri Zelenski. De fapt, doar Punctele care sunt desfășurate la baza Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență și la gara feroviară din capitală sunt asigurate în mod normal, iar alte Puncte trebuie încă îmbunătățite, ca să spunem așa.”

Începând de vineri seară, 600.000 de persoane au fost deconectate de la rețeaua electrică din oraș și mulți locuitori au suferit pene de curent timp de peste 20 de ore, potrivit președintelui ucrainean.