• Mai multe state din Europa renunță treptat la restricții.
  • În Grecia s-au redeschis terasele.
  • În Franța a fost ridicată interdicția de călătorie în interiorul țării.
  • Ungaria ridică restricțiie doar pentru cei care dovedesc că sunt imunizați.

O să călătorești mai ușor vara asta în Europa. Comisia Europeană cere relaxarea restricțiilor de călătorie în cele 27 de state. Pentru călătorii din afara Uniunii, Comisia spune că țările membre ar trebui să permită accesul celor care s-au vaccinat cu un ser aprobat în Europa.

Adalbert Jahnz, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: „Propunem să li se permită intrarea în Uniunea Europeană. Nu doar a persoanelor care vin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și a persoanelor care au primit ultima doză a unui vaccin recomandat de UE.”

Campania de vaccinare a luat avânt, iar mai multe state încep să revină la normalitate. În Grecia s-au redeschis restaurantele și cafenelele, după 6 luni de la închidere. Francezii nu mai au interdicție de a călători în interiorul țării. Restaurantele și sălile de spectacole se vor deschide abia după 19 mai. În Ungaria, restricțiile sunt eliminate treptat pentru cei care prezintă dovada imunizării. Iar Olanda a ridicat măsurile de carantină care au generat un val de proteste în țară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT