• În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romane de dragoste Susan Meachen a anunţat că scriitoarea s-a sinucis.
  • Meachen a scris romane de dragoste şi a creat o comunitate online foarte unită de cititori şi autori care îşi susţineau reciproc munca.
  • Toate acestea au luat sfârşit săptămâna aceasta, când, brusc, Susan Meachen a înviat.

În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romane de dragoste Susan Meachen a anunţat că scriitoarea s-a sinucis.

Meachen a scris romane de dragoste şi a creat o comunitate online foarte unită de cititori şi autori care îşi susţineau reciproc munca.

Când s-a răspândit vestea morţii sale, autoarea Susan A Cole şi-a amintit că a fost şocată. ,,Când s-a aflat că unul dintre ai noştri şi-a luat viaţa, a fost distructiv, am fost îndureraţi” , a declarat Cole pentru BBC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Apoi au început să se răspândească zvonuri online că Meachen ar fi fost hărţuită. ,,Acest lucru a creat o prăpastie uriaşă în comunitate, care a durat luni de zile” , a spus Cole.

Grupul a marcat aniversarea morţii lui Susan Meachen timp de doi ani. În onoarea ei au fost organizate strângeri de fonduri şi licitaţii de cărţi, iar autori precum Candace Adams au contribuit la o antologie de povestiri scurte dedicată menţinerii ,,bullying-ului acolo unde îi este locul – în ficţiune” .

Dar toate acestea au luat sfârşit săptămâna aceasta, când, brusc, Susan Meachen a înviat.

Ea şi-a anunţat revenirea pe reţelele de socializare – spre şocul şi confuzia fanilor şi prietenilor – şi a recunoscut că sinuciderea ei a fost înscenată.

,,Vor fi tone de întrebări” , spunea postarea, potrivit unor capturi de ecran. ,,Să înceapă distracţia” .

Reînvierea lui Susan Meachen a lăsat comunitatea online uimită şi furioasă. ,,Pentru mine este ceva ce se întâmplă în ficţiune” , a spus Cole.

O femeie care a făcut parte din grupul de scriere online pe care Meachen l-a creat din 2019 a spus că vestea a distrus ceea ce odată se simţea ca o comunitate sigură şi solidară. ,,Toată lumea se simte ca şi cum acum nu ar putea avea grijă unii de alţii pentru că nu ştiu ce este real şi ce nu este” , a spus ea.

În urma presupusei sale morţi, o persoană care pretindea că este fiica ei a folosit contul de Facebook al lui Meachen pentru a cere ajutor la finalizarea ultimului roman al mamei sale şi pentru a-şi promova lucrările anterioare.

Când oamenii au întrebat de ce contul doamnei Meachen era încă activ după moartea acesteia, ,,fiica” ei a insistat că ,,oamenii morţi nu postează pe reţelele de socializare” , potrivit capturilor de ecran văzute de BBC News.

Dar Candace Adams a spus că, de-a lungul anilor, oamenii din grup au început şi ei să aibă îndoieli, alimentate de o coincidenţă pe care doar scriitorii ar fi observat-o – o greşeală gramaticală.

,,Susan a avut o greşeală de ortografie foarte ciudată. Ori de câte ori trebuia să scrie «supposed to» , nu scria asta, ci «post to»” , a spus Adams.

După moartea online a lui Meachen, Adams a spus că unii au observat că postările de pe conturile care pretindeau că sunt ale fiicei doamnei Meachen aveau aceeaşi eroare.

Acum, privind în urmă, doamna Adams a spus că mulţi din comunitate au fost de acord că greşeala a fost un indiciu.

,,Cu toţii am ajuns la concluzia că a fost ea tot timpul şi că nu a fost fiica ei” , a spus Adams.

Marţi, o persoană care pretindea că este Meachen a dezvăluit grupului că este într-adevăr în viaţă şi că a gestionat şi a postat în grup timp de ani de zile sub un pseudonim, potrivit capturilor de ecran oferite BBC.

,,Acum sunt într-un loc bun şi sper să scriu din nou” , scria în postarea de pe Facebook. ,,Să înceapă distracţia” .

Deşi toate circumstanţele din jurul întregii afaceri rămân un mister, postarea a stârnit indignare în cadrul grupului de scriitori. Cole a declarat că a confruntat-o pe Meachen într-un mesaj pe Facebook şi a cerut răspunsuri.

,,De ce să te întorci? De ce nu ai rămas sub pseudonimul pe care îl foloseai?” , a scris ea.

În mesajeleoferite BBC, Meachen a declarat că familia ei este de vină şi a spus că a ales să rămână tăcută în timp ce ,,a lucrat cu psihiatrul şi terapeutul pentru a ajunge într-un loc mai bun” .