O simigerie din Galaţi, închisă şi amendată după ce a fost găsit un şoarece în vitrină

  • O simigerie din orașul Galați a fost închisă temporar și sancționată cu peste 13.000 de lei.
  • În timpul controalelor au fost descoperite capcane pentru șoareci și un șoarece mort.
  • Simigeria va rămâne închisă până la remedierea tuturor problemelor constatate, au stabilit reprezentanții autorităților.

O simigerie din orașul Galați a fost închisă temporar și sancționată cu peste 13.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și Direcția de Sănătate Publică după ce în interior a fost găsit un șoarece.

O firmă de prepararea produselor de panificație de tip simigerie-pizzerie, din municipiul Galați a fost închisă temporar și sancționată cu peste 13.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit comisarilor, inspecția a avut loc după ce pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video în care se vede, în vitrină, cum un șoarece se plimbă prin bucătărie, pe sub tejghea. În timpul controalelor au fost descoperite capcane pentru șoareci și un șoarece mort.

„După apariția imaginilor în spațiul public, cele două instituții s-au autosesizat și au efectuat controale la simigeria respectivă. Potrivit comisarului șef Eugen Hristache, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați, în urma verificărilor în interiorul simigeriei s-a descoperit o gaură în pardoseală, iar sub un utilaj frigorific se aflau două capcane de șoareci, în una din ele fiind chiar un șoarece mort. Pentru toate aceste nereguli, activitatea simigeriei a fost închisă iar agentul economic a fost amendat cu 10.000 de lei”, au anunțat reprezentanții CJPC.

Încă o sancțiune în valoare de 3.000 de lei a primit agentul economic din partea Direcției de Sănătate Publică Galați care a constatat, în urma verificărilor, că în unitate nu se efectuase acțiunea de dezinfecție și deratizare, conform procedurilor în vigoare, o dată la 6 luni.

Simigeria va rămâne închisă până la remedierea tuturor problemelor constatate, au stabilit reprezentanții autorităților.