• Papua Noua Guinee are doar 500 de medici, pentru o populație de  9 milioane de oameni
  • În prezent, țara a devenit focar de coronavirus
  • Spitalele sunt atât de supraîncărcate încât își închid ușile pacienților

Papua Noua Guinee are doar 500 de medici, pentru o populație de 9 milioane de oameni. În prezent, țara a devenit focar de coronavirus, iar spitalele sunt atât de supraîncărcate încât își închid ușile pacienților, notează CNN.

„Acest lucru este foarte înspăimântător, să știți că nu deții facilități medicale sau dacă le ai sunt foarte limitate și nu le poți accesa cu ușurință din cauza restricțiilor”, a explicat Reva, director asistent în Papua Noua Guinee al programului pentru asistență umanitară. „Nu am suflare, nu pot explica cât de dificil este”, a mai adăugat aceasta.

Până de curând, Papua Noua Guinee reușise în mare măsură să evite un focar major de coronavirus. La sfârșitul lunii februarie, țara raportase doar 1.275 de cazuri, potrivit Universității Johns Hopkins. Dar, în ultima lună, cazurile s-au triplat. 

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Papua Noua Guinee a raportat acum cel puțin 4.660 de noi cazuri de COVID-19 și 39 de decese inclusiv cea a deputatului Richard Mendani, care a murit la vârsta de 53 de ani. Vineri țara a raportat 560 de noi infectări, fiind cea mai mare raportare zilnică, din ultima perioadă, prim-ministrul James Marape recunoscând  că există o „tranmitere comună accelerată”.

În timp ce pentru alte țări aceste cifre s-ar putea să nu pară mari, raportările reprezintă o problemă majoră în Papua Noua Guinee unde guvernul spune că există doar aproximativ 500 de medici pentru o populație estimată la 9 milioane de locuitori. ONG-urile avertizează că sistemul de sănătate deja fragil este în prag de colaps.