• Republica Palau ar putea deveni prima națiune cu toată populația vaccinată împotriva bolii.
  • Palau are o populație de 18.000 de locuitori.
  • Imunizarea populației a început deja, cu serul Moderna.

Palau este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine, și nu a înregistrat până acum vreun coz de Covid-19. Cu toate acestea, Republica Palau ar putea deveni prima națiune cu toată populația vaccinată împotriva bolii, potrivit CNN.

Palau are o populație de 18.000 de locuitori, iar sâmbătă a primit primul transport cu vaccinul dezvolatat de compania farmaceutică americană Moderna. Sursa citată a mai notat că imunizarea a luat startul chiar a doua zi de la primirea serului anti-Covid.

Prima tranșă numără 2.800 de vaccinuri și vor vi administrate câte două doze la câte o persoană, la distanță de 28 de zile. Potrivit Ministerului Sănătății din Palau, angajații din domeniul Sănătății, oficialii-cheie și cetățenii vulnerabili vor fi printre primii care vor fi vaccinați.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Niciun caz, niciun deces provocat de virus

Datele OMS arată că, până acum, Republica Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces legat de virusul SARS-CoV-2. Încă de la startul pandemiei, autoritățile din Palau au impus controale severe la frontieră. Granițele s-au închis în marite, iar în aprilie a avut loc testarea în masă a populației.

„Suntem norocoși că avem acces la vaccinuri, iar dimensiunea redusă a statului ne avantajează în desfășurarea campaniei. Vaccinarea nu este obligatorie, dar scopul nostru este să imunizăm 80% din populație”, a spus Ritter Udui, coordonatorului campaniei.