O țară insulară din Oceanul Pacific, fără niciun caz de Covid-19, ar putea fi prima din lume a cărei populație va fi vaccinată în totalitate

palau

palau

Palau este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine, și nu a înregistrat până acum vreun coz de Covid-19. Cu toate acestea, Republica Palau ar putea deveni prima națiune cu toată populația vaccinată împotriva bolii, potrivit CNN.

Palau are o populație de 18.000 de locuitori, iar sâmbătă a primit primul transport cu vaccinul dezvolatat de compania farmaceutică americană Moderna. Sursa citată a mai notat că imunizarea a luat startul chiar a doua zi de la primirea serului anti-Covid.

Prima tranșă numără 2.800 de vaccinuri și vor vi administrate câte două doze la câte o persoană, la distanță de 28 de zile. Potrivit Ministerului Sănătății din Palau, angajații din domeniul Sănătății, oficialii-cheie și cetățenii vulnerabili vor fi printre primii care vor fi vaccinați.

Niciun caz, niciun deces provocat de virus

Datele OMS arată că, până acum, Republica Palau nu a înregistrat niciun caz de coronavirus sau deces legat de virusul SARS-CoV-2. Încă de la startul pandemiei, autoritățile din Palau au impus controale severe la frontieră. Granițele s-au închis în marite, iar în aprilie a avut loc testarea în masă a populației.

„Suntem norocoși că avem acces la vaccinuri, iar dimensiunea redusă a statului ne avantajează în desfășurarea campaniei. Vaccinarea nu este obligatorie, dar scopul nostru este să imunizăm 80% din populație”, a spus Ritter Udui, coordonatorului campaniei.

Exit mobile version