• Iranul a anunțat că va impune o ” izolare generală” timp de șase zile în orașele din întreaga țară.
  • Iranul a raportat sâmbătă 466 de decese și 29.700 de cazuri noi de Covid-19.
  • Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că Iranul ar putea importa vaccinuri occidentale „atâta timp cât acestea nu sunt produse în SUA sau Marea Britanie”.

Iranul a anunțat că va impune o ” izolare generală” timp de șase zile în orașele din întreaga țară, după ce a fost lovit de ceea ce descrie ca fiind al cincilea val al pandemiei Covid-19, relatează The Guardian.

Măsurile de izolare includ toate bazarurile, piețele și birourile publice, precum și cinematografele, sălile de sport și restaurantele din toate orașele iraniene. Acesta va începe luni și va dura până sâmbătă.

Grupul de lucru național pentru coronavirus, care a emis această decizie, a ordonat, de asemenea, o interdicție de călătorie între toate orașele iraniene de duminică până vineri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Iranul a raportat sâmbătă 466 de decese și 29.700 de cazuri noi de Covid-19. Acest lucru a dus numărul total de decese cauzate de pandemie la 97.208, iar numărul total de cazuri confirmate la 4.389.085.

Săptămâna trecută, Iranul a atins un record atât în ceea ce privește numărul de decese într-o singură zi, cât și în ceea ce privește cazurile noi confirmate de Covid-19, cu 42.541 de cazuri noi și un număr zilnic de 588 de decese.

Iranul se străduiește să își vaccineze populația împotriva pandemiei. La fel ca o mare parte a lumii, Iranul rămâne cu mult în urma unor țări precum SUA și Marea Britanie în ceea ce privește vaccinarea, doar 3,8 milioane din cei peste 80 de milioane de locuitori fiind complet vaccinați.

Guvernul iranian a anunțat că vaccinul său a oferit o protecție de 85% împotriva coronavirusului, fără a dezvălui date sau detalii. Iranul importă, de asemenea, vaccinul rusesc Sputnik V, precum și vaccinul Oxford-AstraZeneca prin intermediul programului Covax, susținut de Națiunile Unite.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, care are ultimul cuvânt în toate problemele de stat, a respins în ianuarie orice posibilitate ca vaccinurile fabricate în SUA sau Marea Britanie să intre în țară, numindu-le „interzise”.

Deocamdată, majoritatea iranienilor care primesc vaccinuri se bazează pe vaccinurile produse în străinătate. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că Iranul ar putea importa vaccinuri occidentale „atâta timp cât acestea nu sunt produse în SUA sau Marea Britanie”.