• „În sfârşit, această bătrână nazistă a murit, s-a terminat odată pentru totdeauna, aplauze fulgerătoare pentru Satana care a luat-o”, sunt câteva dintre cuvintele uluitoare pe care jurnalistul argentinian Santiago Cuneo le-a rostit la vestea morţii Reginei Elisabeta a II-a.
  • Prezentatorul emisiunii „Cuneo al mediodia” a destupat o sticlă de şampanie, batjocorind-o în direct pe Regină, în timp ce invitaţii prezenţi în studio râdeau.
  • Cuneo, pe lângă faptul că este jurnalist, este şi politician aparţinând Partidului Justiţiei, un partid politic cu orientare populistă în Argentina, fondat în 1947 de Juan Domingo Perón.

Prezentatorul emisiunii „Cuneo al mediodia” a destupat o sticlă de şampanie, batjocorind-o în direct pe Regină, în timp ce invitaţii prezenţi în studio râdeau.

„În sfârşit, această bătrână nazistă a murit, s-a terminat odată pentru totdeauna, aplauze fulgerătoare pentru Satana care a luat-o”, sunt câteva dintre cuvintele uluitoare pe care jurnalistul argentinian Santiago Cuneo le-a rostit la vestea morţii Reginei Elisabeta a II-a.

„Sărbătorim. A fost un chin. Acest fan al lui Hitler a ajuns, în sfârşit, la sfârşit”, a spus Cuneo. Cuvintele lui au stârnit numeroase critici în Argentina. Pe Twitter, videoclipul a devenit viral şi majoritatea utilizatorilor s-a disociat de acest derapaj înfiorător.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cuneo, pe lângă faptul că este jurnalist, este şi politician aparţinând Partidului Justiţiei, un partid politic cu orientare populistă în Argentina, fondat în 1947 de Juan Domingo Perón.


Războiul pentru Malvine îi desparte

Cauzele urii stau în dezacordurile străvechi care au existat între cele două ţări, Anglia şi Argentina, după războiul pentru controlul Insulelor Falkland-Malvine, purtat între aprilie şi iunie 1982.

Conflict care s-a încheiat cu victoria Londrei, chiar dacă Argentina a revendicat întotdeauna proprietatea, având în vedere proximitatea geografică de regiunea aflată în litigiu.

Guvernul argentinian a întâmpinat cu răceală vestea morţii Reginei Elisabeta a II-a.

La doar câteva ore după anunţul făcut de Palatului Buckingam, a apărut un tweet de la Casa Rosada: „Guvernul argentinian salută şi este aproape de poporul şi guvernul britanic pentru moartea şefului statului, Regina Elisabeta a II-a”, în timp ce nu a venit nicio declaraţie în nume personal de la preşedintele Alberto Fernandez.