• Statele Unite ale Americii vor relaxarea restricțiilor pentru persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze.
  • Astfel, persoanele complet imunizate ar putea fi scutite de la purtarea măștii în interior.
  • Totuși, masca de protecție va fi purtată în spațiile aglomerate, spitale, avioane, mijloace de transport în comun, dar cei imunizați ar putea renunța la mască la birou sau la școală.

Într-un efort susținut de a reveni la normalitatea de dinainte de pandemie, CDC a comunicat în cursul zilei de joi, 13 mai 2021, că persoanele vaccinate complet nu ar mai fi nevoite de poarte mască de protecție în interior, relatează Associated Press.

Totuși, nu se renunță la masca de protecție. Aceasta va fi purtată obligatoriu în spațiile închise aglomerate, în spitale, în avioane și mijloacele de transport în comun, dar și în închisori sau în centrele pentru persoanele fără adăpost.

Noile măsuri propuse de CDC ar putea însemna relaxare și o întoarcere la normalitate în birouri sau în școli, astfel că persoanele vaccinate complet nu ar mai trebui să poarte mască sau să păstreze distanțarea socială în spațiile de lucru.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

CDC a mai spus că persoanele imunizate, care au primit ambele doze de vaccin, nu mai sunt nevoite să poarte masca de protecție în aer liber.

Anunțul vine după ce CDC și Adminsitrația Biden s-au confruntat cu presiuni pentru relaxarea restricțiilor în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze de vaccin.

Relaxarea restricțiilor în România. Klaus Iohannis: „Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de noapte”

Joi, 13 mai 2021, Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că de la 15 mai, „se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de noapte”.

Tot azi, Klaus Iohannis a mai anunțat că se pot organiza nunți și botezuri de la 1 iunie, la interior, cu condiția ca persoanele participante să fie vaccinate anti-COVID.