• Autoritățile din România sunt în alertă maximă după valul de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.
  • Raed Arafat, șeful DSU, a spus că masca ar putea deveni obligatorie pe stradă și în România.
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.186 cazuri noi de COVID-19, în țară.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a afirmat, joi seara, că masca ar putea deveni curând obligatorie pe stradă și în România, în cazul în care ritmul infectărilor se va menține crescut. În prezent, masca de protecție este obligatorie în zonele aglomerate din țară, în anumite intervale de timp.

Purtarea măștii în permanență pe stradă este o măsură aplicată deja în câteva țări, în special în cele în care rata infectărilor a crescut alarmant.

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri (…)”, a afirmat Raed Arafat, la Digi 24.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Măsura ar putea intra în vigioare doar în unele zone

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora.

Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanțare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială. În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (obligativitatea purtării măștii și în spații deschise – n.r.) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească”, a mai precizat Raed Arafat.