• Radu Chirilă: „Am fost surprins să văd că mulți copii nu știu că existăm și că avem anumite instituții de învățământ unde ar putea să profeseze în domeniul militar”.
  • Radu Chirilă: „Încercăm să transpunem conținutul de pe rețelele de socializare ale MApN în valorile pe care le avem noi, ca români”.
  • Radu Chirilă: „În România, sunt oamenii care au luptat pentru ca tu să poți să fii liber să alegi să faci ceea ce-ți place”.

Invitat în emisiunea „Ochii pe mine!”, sublocotenentul Radu Chirilă – primul și singurul vlogger al Armatei Române – a povestit cum reușește să umanizeze imaginea Armatei Române prin filmulețele pe care le postează pe rețelele de sociale ale Ministerului Apărării (MApN).

„Povești din armată”, postate de Radu Chirilă, reușesc să trezească interesul tinerilor care, spune invitatul lui Vlad Craioveanu, încep să vadă cu alți ochi ideea de a urma o carieră militară, pe care mulți o percep în termeni de sacrificii, strictețe și reguli.

Radu Chirilă face acest lucru și în viața civilă, unde are aproape 500.000 de abonați pe canalul de youtube și, în total, aproape 1.000.000 de urmăritori pe toate platformele de social media personale.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

,,Trebuie să recunosc, la început a fost puțin mai greu, având în vedere că aveam 14 ani când am intrat în mediul ăsta militar. Dar asta cumva m-a întărit și mi-a format un caracter mai puternic. (…),Nu am avut pe nimeni în familie care să fie din sistem, însă am văzut un clip pe youtube când eram în clasa a VII-a, cu niște elevi din liceul militar și mi-a plăcut foarte tare ideea de colegialitate, de unitate. Am zis, ok, trebuie să merg și eu acolo, pe lângă partea cu uniforma care mi-a luat puțin ochii”, a povestit sublocotenentul Radu Chirilă începurile sale în ale armatei.

Radu Chirilă, despre informație și social media

Pe conturile sale personale, Radu Chirilă abordează cu totul alte subiecte decât cele cu tematică de armată. Mărturisește că, până acum, nu a primit nicio atenționare de la superiori, deoarece consideră el – reușește să completeze foarte bine informația – pe care o postează pe rețelele sociale ale MapN – cu umorul din postările sale personale.

,,Da, e o diferență puțin între conținutul pe care-l fac pe conturile proprii și conținutul pe care îl furnizez pe conturile Ministerului Apărării Naționale. Eu plecând din zona de divertisment – am zis ok, dacă mă pricep la zona asta, trebuie să profit cumva de grimasele feței pentru că astea sunt punctele mele forte –  și de ce nu să ofer și informații serioase atunci când trebuie. Terminând Academia Tehnică Militară și terminând ca inginer cumva cred că al putea să fac lucrul acesta. Sunt puțin în antinteză, dar se completează la un anumit moment.”

Radu Chirilă:,,Ne dorim ca tinerii să afle că existăm!”

Radu Chirilă este mândru de titulatura de vlogger al MapN. Ne-a mărturisit că pricipalul său obiectiv este să atragă cât mai mulți tineri înspre zona militară și să promoveze cât mai bine tot ceea ce înseamnă camaraderia și unitatea din armată.  

,Unul dintre obiectivele noastre este să promovăm cât mai bine cariera militară. Ne dorim ca tinerii să afle că existăm. Am fost surprins să văd că mulți copii nici nu știu că existăm și nici nu știu că avem anumite instituții de învățământ și locuri unde ar putea ei să meargă să învețe sau să profeseze în domeniul militar. E bine să le aducem în față anumite informații, poate dintre ei sunt și interesați de domeniu, iar cei care nu sunt interesați de domeniu să afle ceea ce facem și să înțeleagă de ce suntem acolo”

Radu Chirilă: ,,Încercăm ca tot conținutul să-l transpunem în valorile pe care le avem noi ca români”

,,Urmărim și noi toate paginile care au legătură cu mediul militar și ne inspirăm, însă încercăm să transpunem conținutul  în valorile pe care le avem noi ca români. În felul acesta, se regăsesc și se conectează mult mai bine românii cu conținutul nostru și reușim să ajungem mai ușor la oameni. Asta ar fi principala strategie!”

Radu Chirilă, despre schimbarea mentalităților cu privire la tot ceea ce înseamnă cariera militară

,,Cu siguranță, cu siguranță îi ajută să își schimbe percepția despre mediul militar și să înțeleagă că acolo sunt oameni la fel ca și ei și că au anumite pasiuni, anumite job-uri, rigori. Nu sunt niște roboți și fac doar lucrurile resprctive, nu știu nimic altceva”, conchide invitatul lui Vlad Craioveanu.