• Locuitorii din Odesa au format un lanț uman și au început pregătirile împotriva războiului.
  • Aceștia au umplut mai mulți saci cu nisip.
  • Sacii urmează să fie amplasați pe străzi, pentru a bloca avansarea trupelor din Rusia.

Odesa se pregătește pentru război, iar localnicii au încărcat saci cu nisip. Aceștia urmează să fie aşezaţi pe străzi, pentru a bloca înaintarea trupelor ruse, conform CNN.

Ne vom apăra oraşul şi ţara, cu siguranţă”, a spus un localnic din Odesa. Ulterior, sacii sunt încărcaţi în camioane, pentru a fi transportaţi în centrul oraşului care este al treilea ca mărime din Ucraina şi un popular centru turistic de la Marea Neagră.

Locuitorii sunt îngrijoraţi de ambiţiile Rusiei de a debarca pe malurile din zonă, mai ales după ce un vapor estonian a fost scufundat în port. Vaporul a fost lovit de artileria rusă, potrivit unei informaţii de la Parlamentul ucrainean.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

O navă ancorată în Marea Neagră a fost lovită de o rachetă în mijlocul invaziei

O navă de marfă din Bangladesh, care era ancorată în Portul Olivia din partea de nord a Mării Negre, în Ucraina, a fost lovită de o rachetă. Unul dintre membrii care se afla la bordul său a fost ucis. Conform rapoartelor, racheta a fost lansată împotriva MV Banglar Samriddhi, un vrachier ce a fost construit în 2018 și care a fost înregistrat în Bangladesh.

Nava a fost atacată și un inginer a fost ucisNu era clar dacă a fost o bombă sau o rachetă sau de ce parte a lansat atacul. Ceilalți 28 de membri ai echipajului sunt nevătămați”, a declarat Pijush Dutta, director executiv al Bangladesh Shipping Corp, pentru Reuters.

Banglarul Samriddhi, sub pavilion Bangladesh, a fost blocat în portul Olvia, după ce invazia rusă a Ucrainei a început pe 24 februarie și a fost lovit de o rachetă, a declarat joi un oficial al Ministerului de Externe din Bangladesh.