• Declaraţia vine la o zi după ce Gazprom a întrerupt fluxul către Bulgaria, alături de Polonia, pentru că a refuzat să plătească în ruble.
  • Bulgaria consumă aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% provin din Rusia.
  • Vicepremierul țării a mai declarat că dolarii pe care Bulgaria intenţiona să îi folosească pentru a plăti Gazprom pentru livrările din aprilie au fost returnaţi şi că Sofia nu poartă, în prezent, discuţii cu compania rusă pentru a rezolva problema.

Bulgaria poate înlocui întreaga aprovizionare cu gaze din Rusia şi nu se va confrunta cu o penurie de gaze în această iarnă, a declarat vicepremierul ţării, Assen Vassilev, citat de Sky News.

Declaraţia vine la o zi după ce Gazprom a întrerupt fluxul către Bulgaria, alături de Polonia, pentru că a refuzat să plătească în ruble.

Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% provin din Rusia.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Putem înlocui întreaga aprovizionare cu gaze ruseşti cu aprovizionarea cu gaze din coridorul sudic de gaze, plus livrările de GNL în Grecia şi Turcia, iar acest plan este executat chiar acum„, a declarat Assen Vassilev, care este şi ministru de finanţe, pentru reporterii de la Bruxelles.

„Nu va exista nicio problemă de aprovizionare, nici măcar în timpul iernii”, a spus el după discuţii cu înalţi oficiali europeni

Vassilev a declarat că dolarii pe care Bulgaria intenţiona să îi folosească pentru a plăti Gazprom pentru livrările din aprilie au fost returnaţi şi că Sofia nu poartă, în prezent, discuţii cu compania rusă pentru a rezolva problema.