• Mai mulți oameni au fost răniți într-o explozie ce a avut loc în Arabia Saudită, în cadrul unei ceremonii de comemorare a morților din Primul Război Mondial.
  • Bărbatul care ar fi aruncat explozibilul a fost arestat.
  • Poliția anchetează cazul pentru a identifica dacă a fost vorba despre un atac terorist.

O grenadă a explodat și a cauzat un număr mare de răniți la o ceremonie de comemorare a morților de la Primul Război Mondial, care a avut loc în Arabia Saudită, relatează Daily Mail.

La ceremonia organizată de consulatul francez erau prezenți diplomați britanici și europeni.

Un oficial grec și o gardă de corp de origine arabă se află printre cei care au fost răniți în explodie.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

A fost arestat un bărbat care ar fi aruncat explozibilul către grup, în cimitirul din Jeddah, spun polițiștii locali. Cazul este anchetat pentru a se identifica dacă a fost vorba despre un atac terorist.

Ministrul Apărării a confirmat că nu există victime de origine britanică. Ministrul de Externe francez a spus despre atac că este „unul laș și nejustificat”.

Poliția din Mecca, acolo unde este situat Jeddah, spune că se teme că în spatele exploziei este vorba despre un atac terorist: „Investigăm cazul și credem că este un atac terorist împotriva demnitarilor străini. Printre cei prezenți s-au aflat diplomați francezi, greci și britanici. Explozia a lăsat în urmă numeroase victime”.

Ministrul de Externe francez a declarat că: „La ceremonia anuală de comemorare a sfârșitului Primului Război Mondial, de la cimitirul non-musulman din Jeddah, au fost prezenți oficiali de la mai multe consulate, inclusiv consulatul francez. Ceremonia a fost atacată în această dimineață cu o bombă artizanală și mai mulți oameni au fost răniți”.

Atacul are loc la 12 zile după ce un gardian a fost înjunghiat în fața consulatului francez din Jeddah. În aceeași zi, trei oameni au fost omorâți într-o catedrală din Nisa, într-unul din cele mai recente atacuri teroriste de origine islamică din Franța.