• Rusia a avertizat din nou că o intervenție din partea Occidentului ar declanșa al treilea război mondial.
  • Rusia a avertizat în mod sinistru lumea că va urma un carnagiu global dacă aliații occidentali ai Ucrainei vor continua să se amestece în conflictul lor.
  • În cazul în care NATO va aproba cererea Ucrainei de a se alătura organizației sale, un înalt oficial de la Kremlin a amenințat cu distrugerea globală.

După ce un oficial NATO a declarat că un atac nuclear rusesc ar duce la intervenția aliaților din Ucraina, Rusia a avertizat din nou că o intervenție din partea Occidentului ar declanșa al treilea război mondial. Rusia a avertizat în mod sinistru lumea că va urma un carnagiu global dacă aliații occidentali ai Ucrainei vor continua să se amestece în conflictul lor.

Aceștia au declarat că al treilea război mondial va fi declanșat dacă Occidentul va continua să intervină, iar dacă va avea loc un război nuclear, acesta va fi „catastrofal pentru întreaga omenire”.

În cazul în care NATO va aproba cererea Ucrainei de a se alătura organizației sale, un înalt oficial de la Kremlin a amenințat cu distrugerea globală. Alexander Venediktov, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat: „Kievul este foarte conștient că un astfel de pas ar însemna o escaladare garantată a celui de-al treilea război mondial”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Venediktov a insistat asupra faptului că Occidentul face doar amenințări cu războiul nuclear, în ciuda faptului că propriul președinte, Vladimir Putin, a provocat în mod constant folosirea armelor nucleare.

El a susținut: „Oficialii ruși nu au amenințat niciodată că vor folosi arme de distrugere în masă. Între timp, în Europa, unii politicieni solicită în mod deschis astfel de acțiuni, chiar și o serie de politicieni din UE nu ascund și nu exclud posibilitatea de a folosi arme de distrugere în masă împotriva Rusiei”.

Venediktov l-a luat la țintă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, susținând că „acțiunile și cuvintele” sale sunt „dictate” de alte persoane. El a adăugat: „Ar fi bine ca Occidentul să realizeze că protejatul lor poate prelua atât de mult încât Washingtonul și Bruxelles-ul vor trebui să se gândească cum să facă față consecințelor. Trebuie să ne amintim: un conflict nuclear va afecta absolut întreaga lume, și nu numai Rusia și Occidentul colectiv, ci în general orice țară de pe această planetă. Consecințele sale vor fi catastrofale pentru întreaga omenire.”

Rachetele rusești au lovit joi (13 octombrie) peste 40 de orașe și localități ucrainene, ducând la distrugeri grele. Dronele au lovit, de asemenea, regiunea din jurul capitalei ucrainene, care a evitat până săptămâna aceasta lovituri aeriene pe care organismul ONU pentru drepturile omului le-a catalogat drept atacuri care echivalează cu crime de război.