Oficialii americani de securitate avertizează asupra potențialelor amenințări legate de aniversarea zilei de 7 octombrie

Următoarea aniversare a unui an de la atacul terorist devastator din 7 octombrie asupra Israelului de către Hamas, precum și instabilitatea continuă din Orientul Mijlociu, ar putea provoca acte de violență din partea extremiștilor, au avertizat vineri FBI și Departamentul pentru Securitate Internă într-un anunț public comun, scrie CNN.

Deși nu există amenințări specifice sau credibile la adresa Statelor Unite, acest avertisment este emis în contextul aniversării atacului din 7 octombrie și al apelurilor grupărilor teroriste externe la violență împotriva Occidentului. În plus, Israelul a intensificat atacurile asupra bazelor Hezbollah din Liban și evaluează răspunsul la recentele atacuri cu rachete balistice din partea Iranului.

Ca urmare a tensiunilor recente din Orientul Mijlociu și a aniversării de 7 octombrie, agențiile de poliție din întreaga țară au crescut patrulele în jurul instituțiilor evreiești și musulmane. Departamentul de Poliție din New York a intensificat patrulele, colaborând cu poliția de stat pentru a desfășura misiuni de detectare a explozivilor, iar unitățile de elicoptere vor fi utilizate pentru monitorizarea radiațiilor.

Departamentul de Poliție din Los Angeles a anunțat, de asemenea, că va crește numărul ofițerilor în patrule și va utiliza vehicule de comandă, în timp ce poliția din Chicago, Miami și Philadelphia a adoptat măsuri similare. În anunțul comun, FBI și DHS au subliniat că instituțiile evreiești și musulmane, precum și evenimentele publice mari, sunt ținte potențiale pentru atacuri violente sau amenințări. Agențiile au subliniat importanța vigilenței și a raportării activităților suspecte, avertizând că organizațiile teroriste străine pot folosi conflictele actuale pentru a incita violența în SUA.

Acești „lupi singuratici”, care nu fac parte oficial dintr-un grup terorist, reprezintă o provocare majoră pentru forțele de ordine, a declarat o sursă de securitate, evidențiind dificultățile de a identifica planurile de atac ale acestora.

Exit mobile version