• Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic
  • O sursă neidentificată a susținut că în spatele atacului se află un „serviciu de informații străin”
  • Poliția olandeză investighează atacul în același timp cu AEM.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic, relatează Le Figaro.

Hackerii cibernetici, care au furat in decembrie documente de la Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM), le-au manipulat și diseminat online, într-un mod care a spulberat încrederea publicului în vaccinurile Covid-19, a declarat agenția.

Aceștia au anunțat că în decembrie au fost ținta unui atac cibernetic care a permis autorilor săi să acceseze ilegal informații despre vaccinurile anti-Covid-19, Pfizer-BioNTech și Moderna.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Investigațiile în curs de desfășurare au arătat că „anumite documente referitoare la tratamente anti-Covid-19 și vaccinuri care au fost accesate ilegal au fost divulgate pe internet”. Printre aceste documente se numărau e-mailuri confidențiale pentru uz intern din noiembrie, referitoare la „procesul de evaluare a vaccinului”, a adăugat agenția într-un comunicat.

Un „serviciu de informații străin”, responsabil de atac

Televiziunea publică olandeză NOS a declarat că a văzut documente postate online care ar putea sugera că AEM a fost supusă unei presiuni puternice din partea Comisiei Europene pentru a-i determina să aprobe vaccinurile cât mai curând posibil. Dar, potrivit NOS, AEM nu a confirmat dacă aceste fragmente, care au fost postate pe un forum rus de internet, au fost autentice.

O sursă neidentificată, citată de televiziune, a susținut că în spatele atacului se află un „serviciu de informații străin”, informații raportate și de presa germană. AEM a declarat că se află în „dialog constant” cu Comisia Europeană și a asigurat că, în ciuda necesității urgente de aprobare a vaccinului, „a existat întotdeauna un consens în cadrul UE” cu privire la necesitatea „de a nu compromite nivelul ridicat de exigență asupra criteriilor de decizie”. Poliția olandeză investighează atacul în același timp cu AEM.