• Trump a susținut toate programele majore de arme nucleare pe care le-a moștenit de la administrația Obama.
  • Politica administrației Biden este codificată în „Ghidul de planificare a angajării în arme nucleare”.
  • Rusia se opune discuțiilor privind controlul armelor, iar Coreea de Nord își mărește arsenalul de arme nucleare.

SUA trebuie să fie pregătite să-și extindă forța nucleară pentru a descuraja amenințările tot mai mari din China, Rusia și Coreea de Nord, spun oficiali înalți ai administrației Biden. Deciziile cu privire la desfășurarea mai multor arme nucleare sunt lăsate la latitudinea viitoarei administrații Trump, care încă nu își explică planurile de apărare, scrie WSJ.

În timpul primului său mandat în funcție, Trump a susținut toate programele majore de arme nucleare pe care le-a moștenit de la administrația Obama și a adăugat două noi sisteme nucleare. Politica administrației Biden este codificată în „Ghidul de planificare a angajării în arme nucleare” și vine în timp ce China continuă cu o acumulare nucleară majoră, Rusia se opune discuțiilor privind controlul armelor, iar Coreea de Nord își mărește arsenalul de arme nucleare.

Această directivă foarte clasificată, care a fost semnată de președintele Biden la începutul acestui an, îi cere Pentagonului să dezvolte opțiuni pentru a descuraja simultan agresiunea Chinei, Rusiei și Coreei de Nord. Națiunile care au cooperat în chestiuni militare, ridicând riscul ca Washingtonul să fie nevoit să se confrunte cu mai multe conflicte în același timp.

Recomandări

UNDE MERGI AZI?
CUM E COPILUL TĂU?
CE LIMBĂ ÎNVEȚI?
HAI LA ORA DE JAZZ!
INVERSĂM ROLURILE DE GEN
UNDE MERGI AZI?

Politica lui Biden, spun oficialii administrației, subliniază importanța dezvoltării sistemelor nenucleare avansate și a aprofundării cooperării militare cu aliații din Asia și Europa pentru a face față pericolelor potențiale. Totuși, Pentagonul pregătește, de asemenea, opțiuni pentru a desfășura mai multe focoase nucleare în cazul în care aceste eforturi se dovedesc insuficiente, având în vedere posibilitatea unor eșecuri în controlul armelor și a unor noi întârzieri în implementarea următoarei generații de sisteme nucleare americane.

Citește și