• Mai multe avioane și nave chinezești au călătorit aproape de insulă în ultimele zile.
  • Ministrul de externe din Taiwan, Joseph Wu, a declarat pentru The Guardian că China „devine mai serioasă ca niciodată”.
  • Oficialii guvernamentali taiwanezi au impresia că China încearcă să creeze un pretext pentru un atac asupra insulei.

Oficialii din Taiwan spun că 39 de avioane militare chineze și trei nave au intrat joi dimineață, ora locală, într-o zonă din apropierea insulei.

Ministerul taiwanez al Apărării Naționale spune că avioanele și navele au fost localizate până la ora 6 dimineața, adăugând că le monitorizează îndeaproape.

39 de aeronave PLA și 3 nave PLAN în jurul Taiwanului au fost detectate până la ora 6 astăzi. 30 dintre aeronavele detectate au trecut linia mediană a Strâmtorii Taiwan și au intrat în ADIZ de sud-vest și sud-est a Taiwanului. Forțele armate ale R.O.C. au monitorizat situația și au însărcinat avioanele CAP, navele Marinei și sistemele de rachete terestre să răspundă acestor activități”, se arată în declarație.Miercuri dimineață, 11 avioane militare chineze și trei nave au fost văzute intrând într-o zonă din apropierea insulei.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Oficialii guvernamentali taiwanezi au impresia că China încearcă să creeze un pretext pentru un atac asupra insulei. Ministrul de externe din Taiwan, Joseph Wu, a declarat pentru The Guardian că China devine mai serioasă ca niciodată”.

Și suntem destul de siguri că chinezii ar putea dori să folosească un alt pretext pentru a-și exersa viitoarele atacuri împotriva Taiwanului. Așadar, aceasta este o amenințare militară împotriva Taiwanului”, a declarat Wu pentru The Guardian.