• Moscova a răspuns negativ şi la propunerea lui Zelenski, care sprijină redeschiderea exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina cu condiţia eliberării prizonierilor de război.
  • Convorbirile telefonice cu Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei au avut întotdeauna „tonuri prietenoase”, chiar dacă au existat „poziţii foarte, foarte contrastante, enorm de diferite”, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz, la radioul public Deutschlandfunk.
  • Referindu-se la cea mai recentă conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele rus, cea de marţea trecută, cancelarul german a spus că din partea lui Putin „cu siguranţă a existat o mişcare, dar nu deosebit de substanţială”.

Moscova a răspuns negativ şi la propunerea lui Zelenski, care sprijină redeschiderea exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina cu condiţia eliberării prizonierilor de război.

Convorbirile telefonice cu Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei au avut întotdeauna „tonuri prietenoase”, chiar dacă au existat „poziţii foarte, foarte contrastante, enorm de diferite”, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz, la radioul public Deutschlandfunk.

Referindu-se la cea mai recentă conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele rus, cea de marţea trecută, cancelarul german a spus că din partea lui Putin „cu siguranţă a existat o mişcare, dar nu deosebit de substanţială”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Scholz a repetat necesitatea unei soluţii diplomatice a războiului, care să includă, cât mai curând posibil, încetarea focului şi retragerea completă a trupelor ruse, cu respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii ucrainene. Soluţie de care Putin nici n-a vrut să audă.

ONU: Moscova, afectată de sancţiuni

Însă, sancţiunile occidentale încep să afecteze capacitatea Rusiei de a produce arme avansate pentru războiul din Ucraina, a spus un consilier militar superior NATO, deşi „Rusia încă poate produce o grămadă de muniţie”.

În ciuda afirmaţiei lui Putin că Rusia nu este izolată, pentru că poate privi la puteri asiatice precum China şi India, premierul indian Narendra Modi l-a contrat pe şeful Kremlinului.

Câteva ore mai devreme, Putin recunoscuse îngrijorările preşedintelui chinez Xi Jinping cu privire la conflictul militar din Ucraina.

În acest timp, Zelenski sprijină redeschiderea exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina, dar pune o condiţie: Moscova să elibereze prizonierii de război, o propunere pe care Kremlinul a respins-o rapid.