• Cancelarul Scholz afirmă că Germania va continua să acorde sprijin militar Ucrainei pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială.
  • În schimb, Putin ne amenință cu diverse mișcări, cel mai recent spunând că suspendă tratatul nuclear New START cu SUA”, a spus cancelarul.
  • Pacea nu înseamnă să fii supus puterii unui vecin mai mare”, a spus el.

Cancelarul Olaf Scholz l-a acuzat joi pe președintele rus Vladimir Putin că are ambiții imperialiste” și a declarat că acesta nu dă niciun semn” că și-ar schimba cursul în Ucraina.

Este Putin măcar pregătit să respecte principiile internaționale și să negocieze o pace dreaptă? În acest moment nu există niciun semn că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Scholz în fața parlamentarilor.

În schimb, Putin ne amenință cu diverse mișcări, cel mai recent spunând că suspendă tratatul nuclear New START cu SUA”, a spus cancelarul.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

El a respins criticile potrivit cărora guvernul său alimentează tensiunile prin furnizarea de arme grele Ucrainei și prin faptul că nu ia nicio inițiativă diplomatică pentru pace cu Rusia. Obiectivele lui Putin sunt clare. El vrea să anexeze părți din Ucraina și vrea să distrugă națiunea”, a susținut Scholz.

Pacea nu înseamnă să fii supus puterii unui vecin mai mare. Dacă Ucraina nu s-ar apăra singură, nu ar exista pace. Ar fi sfârșitul Ucrainei”, a spus el. Scholz a subliniat că Berlinul va continua să trimită arme Ucrainei pentru ca ucrainenii să își poată apăra suveranitatea și integritatea teritorială.

El a mai spus că depinde doar de ucraineni să decidă condițiile pentru un eventual sfârșit al războiului. O pace dictată împotriva voinței victimelor este ceva ce nu putem accepta nu doar din motive morale, ci și dacă vrem să asigurăm securitatea propriei noastre țări, dar și a Europei”, a spus Scholz.

Ce semnal teribil am transmite dacă am recompensa pe cineva care încalcă dreptul internațional și ordinea de pace europeană. Pentru o pace dreaptă și durabilă, trebuie să ne asigurăm că dreptul internațional este respectat”, a adăugat el.